غذاهای تقویت حافظه برای درس خواندن| ظرفیت حافظه خود را ارتقا دهید

غذاهای تقویت حافظه برای درس خواندن| ظرفیت حافظه خود را ارتقا دهید

زمان مورد نیاز برای مطالعه ۱ دقیقه

تغذیه، ورزش، خواب و دیگر تعاملات انسان با محیط پیرامون، می‌توانند بر حافظه اثر بگذارند. توت، کاکائو، ماهی‌های چرب، نوشیدنی سبزیجات و پسته و گردو، مهم‌ترین غذاهای تقویت حافظه برای درس خواندن هستند. اگر برای شما هم سوال است که پیش از آزمون، برای تقویت حافظه چه بخوریم، در ادامه با معرفی ۱۰ غذا و […]

دسته بندی : مقالات
تاریخ انتشار : 22 / 08 / 1403

توضیحات

تغذیه، ورزش، خواب و دیگر تعاملات انسان با محیط پیرامون، می‌توانند بر حافظه اثر بگذارند. توت، کاکائو، ماهی‌های چرب، نوشیدنی سبزیجات و پسته و گردو، مهم‌ترین غذاهای تقویت حافظه برای درس خواندن هستند. اگر برای شما هم سوال است که پیش از آزمون، برای تقویت حافظه چه بخوریم، در ادامه با معرفی ۱۰ غذا و ۵ نوشیدنی، به این پرسش پاسخ داده می‌شود.

رابطه بین تغذیه و حافظه

بعضی از مواد مغذی، در مولکول‌ها یا سلول‌های بدن که با عملکرد ذهنی مرتبط هستند، تغییرات مثبتی ایجاد می‌کنند. درنتیجه، می‌توان گفت که تغییر رژیم غذایی، روش خوبی برای تقویت عملکرد مغز، جلوگیری از ورود آسیب به مغز و تعمیر سلول‌های آسیب‌دیده آن است. مطالعات فراوان، اثر غذاهای تقویت حافظه برای امتحانات را تایید کرده‌اند.

۱۰ تا از غذاهای تقویت حافظه برای درس خواندن

مسئله تغذیه به‌ویژه در دوره دوم دبیرستان و پیش از ورود به دانشگاه، به دلیل حجم بالای مطالعات درسی، اهمیت پیدا می‌کند. بعضی از مدارس ایران، به‌تازگی برنامه غذایی را به‌عنوان بخشی از برنامه درسی به دانش‌آموزان اعلام می‌کنند. از دبیرستان‌های کم دانش‌آموز در مناطق دورافتاده کشور گرفته تا بهترین دبیرستان دوره دوم شهرک غرب تهران، امروزه همگی بر اهمیت تغذیه واقف شده‌اند.

غذاهای تقویت حافظه 1

یک رژیم غذایی سالم همیشگی، می‌تواند به داشتن حافظه قوی تا آخر عمر کمک کند. البته به‌عنوان یک راهکار فوری در روزهای قبل از آزمون، ۱۰ مورد از غذاهای تقویت حافظه برای درس خواندن وجود دارند که تغییرات مثبتی در حافظه دانش‌آموز ایجاد می‌کنند.

توت‌ها و توت مانندها

توت‌ها، مانند بلوبری، توت‌فرنگی و توت سیاه، به‌جرئت موثرترین غذاهای تقویت حافظه برای امتحانات هستند. علت اصلی این اثرگذاری، وجود بعضی ترکیب‌های زردینه یا فلاونوئید مانند آنتوسیانین‌ها است.

آنتوسیانین‌های موجود در توت، جریان خون را به داخل مغز افزایش می‌دهند و از التهاب مغزی جلوگیری می‌کنند. این مواد مسیرهای سیگنال دهی مغز را برای تولید سلول‌های عصبی تقویت می‌کنند و فعالیت سلول‌های مرتبط با یادگیری و حافظه را بهبود می‌بخشند. بنابراین، اگر بپرسید که برای تقویت حافظه چه بخوریم، پاسخ اول، توت‌ها هستند.

مرکبات

مصرف مرکبات، به‌طورکلی اثرات مثبت چشمگیری برای سلامتی عمومی انسان دارد و به‌طور خاص‌تر، ارتباط آن‌ها با سلامت مغز ثابت شده است. وجود انواع زردینه مانند هسپریدین، نارینگنین و کوئرستین در مرکبات، به تقویت یادگیری و حافظه کمک می‌کنند.

مرکباتی مانند پرتقال، نارنگی، انواع لیمو، گریپ‌فروت و آبمیوه‌های طبیعی آن‌ها، می‌توانند از غذاهای تقویت حافظه برای درس خواندن با اثرگذاری فوری باشند. البته بهتر است این‌ها همراه با پروتئین‌ها و چربی‌های سالم، به‌ویژه مغزها و دانه‌ها، مصرف شوند.

کاکائو و شکلات تلخ

بیشترین تراکم فلاونوئیدها یا زردینه های تقویت‌کننده حافظه در کاکائو یافت می‌شود. ضمنا، انواع خاصی از فلاونوئید موجود در کاکائو، حساسیت انسولین بدن را افزایش می‌دهند. هورمون انسولین، مسئولیت انتقال شکر خون به سلول‌های بدن و مغز را بر عهده دارد. درنتیجه، انتقال انرژی به مغز افزایش می‌یابد و عملکرد آن بالا می‌رود.

کاکائو، ورود خون به مغز را تسهیل می‌کند، خستگی ذهنی را کاهش می‌دهد و زمان پاسخ مغز به چالش‌ها را کوتاه می‌کند. بنابراین، این ماده یکی از بهترین غذاهای تقویت حافظه برای درس خواندن به مدت طولانی است. علاوه بر آن، فلاونوئیدهای کاکائو می‌توانند به‌راحتی از غشاهای محافظ مغز عبور کنند و اثرگذاری مستقیمی داشته باشند.

مغزها و دانه‌ها

انواع مغز و آجیل، سرشار از مواد مغذی سودمند برای مغز انسان، به‌ویژه ویتامین E و روی (Zink)، هستند. دیگر ویژگی مثبتی که مغزها دارند، قابلیت حمل و مصرف آسان است که آن‌ها را به‌عنوان یکی از غذاهای تقویت حافظه برای امتحانات، مناسب می‌سازد. ضمنا، مواد مغذی چون پروتئین، چربی و فیبر سالم در مغز و آجیل یافت می‌شود که برای عملکرد مغز و کاهش خستگی روحی و جسمی ضروری هستند.

مطالعات ثابت کرده‌اند که خوردن گردو، می‌تواند عملکرد مغز برای تفسیر اطلاعات کلامی را تا ۱۱ درصد بهبود بخشد. یک مطالعه گسترده روی ۱۵ هزار نفر خانم نشان داد که مصرف ۵ وعده مغز و آجیل در طول هفته، وضعیت ذهنی عمومی افراد را ارتقا می‌دهد.

غذاهای تقویت حافظه 2

سبزیجات سبز، قرمز و نارنجی

فلفل‌های سبز و قرمز، هویج و بروکلی، مهم‌ترین سبزیجاتی هستند که به دلیل داشتن کاروتنوئیدها (شامل لوتئین و زآکزانتین)، عملکرد مغز را ارتقا می‌دهند. دیگر سبزیجات سرشار از لوتئین و زآکزانتین، شامل کاهو، جعفری، اسفناج، ریحان، نخودفرنگی و کلم‌برگ می‌شوند.

بهترین مجموعه از سبزیجات به‌عنوان غذای پیش از امتحان، عبارت است از ترکیب سالاد اسفناج و سبزیجات به همراه  فلفل قرمز خردشده، هویج، تخم مرغ آب پز، روغن زیتون و خلال پسته.

ماهی‌های چرب، به‌ویژه سالمون

ماهی‌های چرب مانند سالمون، به دلیل برخورداری از امگا ۳، ویتامین B12 و سلنیوم، تاثیر بسزایی در عملکرد مغز و حافظه دارند. امگا ۳، از اجزای اصلی تشکیل‌دهنده ساختار مغز است. اثرگذاری این ماده در حدی است که حتی می‌تواند حافظه افراد مبتلا به آلزایمر را بهبود دهد.

مطالعات مختلف، ارتباط مصرف ماهی با افزایش نمرات دانش‌آموزان را ثابت کرده‌اند که ماهی را به یکی از قطعی‌ترین غذاهای تقویت حافظه برای درس خواندن تبدیل می‌کند.

لوبیا

انواع لوبیا چیتی، قرمز، سفید و … به دلیل غنی بودن از فیبر، ویتامین‌های B و اسیدهای چرب امگا، انسان را به مدت  طولانی‌تر سیر نگه می‌دارند. لوبیاها، به دلیل آزادسازی تدریجی شکر، سطح تمرکز و حافظه را افزایش می‌دهند. ویتامین B، این اثر را نیز دارد که یک ترکیب شیمیایی خاص به نام هوموسیستئین را به ترکیب‌های موردنیاز حافظه مانند استیل کولین تبدیل می‌کند.

آووکادو

آووکادو، یکی از بهترین غذاهای تقویت حافظه برای امتحانات است. به دلیل وجود لوتئین، نقش این میوه پرطرفدار در بهبود حافظه اثبات شده است. دقت افراد در آزمون‌های ذهنی با مصرف آووکادو، بالا می‌رود.

تخم مرغ

تخم مرغ را یک مولتی‌ویتامین طبیعی می‌دانند که حاوی مواد مغذی مهمی مانند ویتامین B12، کولین و سلنیوم است. تخم مرغ به‌عنوان غذاهای تقویت حافظه برای درس خواندن و ارتقای قوه ادراک و عملکرد ذهنی شناخته می‌شود. کولین موجود در تخم مرغ، به تولید انتقال‌دهنده نورونی استیل کولین (ضروری برای حافظه) کمک می‌کند.

چغندر

چغندر حاوی نیترات است که در بدن به مولکولی به نام نیتریک اکسید تبدیل می‌شود. نیتریک اکسید می‌تواند ارتباط نورونی، جریان خون و عملکرد مغز را بهبود بخشد.

غذاهای تقویت حافظه 4

۵ نوشیدنی برای تقویت حافظه برای درس خواندن

نوشیدنی‌ها به دلیل مایع بودن و روان بودن، ممکن است تاثیر سریع‌تری بر ذهن بگذارند. بنابراین، همیشه نباید بپرسیم که برای تقویت حافظه چه بخوریم. گاه باید پاسخ را در میان نوشیدنی‌ها جستجو کرد.

چای سبز

چای سبز، به دلیل داشتن کافئین مناسب، فرد را هوشیار نگه می‌دارد و اثر عوامل حواس‌پرتی بر مغز را کاهش می‌دهد. مواد مغذی گیاهی در چای سبز، برای بهبود حافظه و تمرکز موثر هستند.

قهوه

کافئین قهوه، بسیار بیشتر از چای سبز، انسان را بیدار و هوشیار نگه می‌دارد. ازنظر علمی، قهوه می‌تواند به‌طور چشمگیری به بهبود بیماران آلزایمر کمک کند. بنابراین، نمی‌توان آن را به‌عنوان یکی از نوشیدنی‌ها و غذاهای تقویت حافظه برای امتحانات، نادیده گرفت.

چای زردچوبه

افزودن این ادویه زردرنگ به چای، خواص بی‌شماری مانند سلامت پوست، مفاصل و سیستم گوارشی و تقویت حافظه دارد.

آب‌لیمو

۷۵٪ مغز از آب تشکیل می‌شود و کمبود آن، به‌شدت عملکرد مغز را کاهش خواهد داد. افزودن لیمو به آب، جذب آب را بالا می‌برد و باعث جذب سریع مواد مغذی دیگری نیز خواهد شد.

کامبوجا

یک نوشیدنی تخمیرشده حاوی چای سیاه، شکر، باکتری‌های سالم و مخمر است که به اختلالاتی چون فشارخون، دیابت و سرطان کمک می‌کند. این نوشیدنی می‌تواند بر حافظه نیز تاثیر مثبت بگذارد.

غذاهای تقویت حافظه 3

بهترین صبحانه برای روز امتحان

پیشنهاد ما برای صبحانه روز امتحان، تخم مرغ آب پز با آووکادو و گوجه‌فرنگی یا موز و ذرت همراه با نان است. همچنین ترکیب کاکائو و پسته، یکی از غذاهای تقویت حافظه برای درس خواندن است که به‌عنوان صبحانه، حافظه را بهبود می‌بخشد. مصرف چای و قهوه در صبح امتحان، می‌بایست به‌اندازه باشد و زیاده‌روی نشود.

جمع‌بندی

فلاونوئیدها، مهم‌ترین مواد مغذی برای تقویت حافظه هستند که بیشتر در توت‌ها، مرکبات و کاکائو یافت می‌شوند. از دیگر نوشیدنی‌ها و غذاهای تقویت حافظه برای درس خواندن، می‌توان به سالمون، چای زردچوبه، قهوه، آووکادو و مغزها (به‌خصوص گردو) اشاره کرد.

سوالات متداول

کامبوجا چیست و چه تاثیری در حافظه دارد؟

کامبوجا، یک نوشیدنی با ترکیب چای سیاه، باکتری‌های سالم، شکر (یا عسل) و مخمر است و به افزایش هوشیاری و حافظه کمک می‌کند.

بهترین غذاهای تقویت حافظه برای امتحانات چه هستند؟

توت‌فرنگی، توت سیاه و بلوبری، بی‌شک بهترین تقویت‌کننده‌های حافظه برای امتحان هستند. پرتقال، کاکائو و سالمون نیز حافظه را به‌طور چشمگیر تقویت می‌کنند.

برای تقویت حافظه چه بخوریم؟

رژیم غذایی شما برای تقویت حافظه باید حاوی میزان کافی پروتئین، فیبر و چربی‌های سالم باشد. افزودن آووکادو، قهوه، آب کافی، تخم مرغ و انواع مغز و دانه به رژیم غذایی، سودمند خواهد بود.

مقالات مرتبط

معرفی رشته مهندسی پزشکی| دروس،بازار کار و درآمد

رشته مهندسی پزشکی به معنای واقعی کلمه، تلاش به‌منظور ارائه راه‌حل‌های نوآورانه برای چالش‌های مراقبت‌های بهداشتی است. مانند سایر صنایعی که از فناوری پیشرفته برای برآوردن نیازهای گوناگون استفاده می‌کنند، مهندسی پزشکی نیاز به استراتژی‌های آینده‌نگر دارد. با بهترین دبیرستان دوره دوم شهرک غرب تهران همراه شوید تا به معرفی رشته مهندسی پزشکی، دروس، بازار […]
27 / 08 / 1403

بهترین منابع ریاضی کنکور تجربی ۱۴۰۴ | توصیه رتبه برتر ها

انتخاب منابع مناسب، یکی از کلیدهای موفقیت در کنکور تجربی به ویژه درس ریاضی است. با توجه به تنوع بالای کتاب‌ها و منابع موجود در بازار، داوطلبان کنکور اغلب با چالش انتخاب بهترین منابع روبرو می‌شوند. در این مقاله، با هدف راهنمایی داوطلبان کنکور ۱۴۰۴، به بررسی و معرفی بهترین منابع ریاضی کنکور تجربی ۱۴۰۴ […]
19 / 08 / 1403

راههای افزایش عزت نفس در نوجوانان

بسیاری از مشکلات ذهنی و رفتاری به کمبود عزت نفس وابسته است. البته راهی معجزه‌آسا برای تقویت ناگهانی این ویژگی وجود ندارد. بررسی عمیق و دقیق مشکلات و چالش‌های زندگی بهترین راه برای بررسی میزان عزت نفس افراد محسوب می‌شود. اگر فرزند شما مدام خود را با هم‌سالان و سایر افراد مقایسه می‌کند یا به […]
02 / 08 / 1403