برگزاری مراسم محرم در پایگاه تابستانی


توضیحات

آزادگی، فداکاری، وفاداری، غیرت، شهامت، ایستادگی، معرفت و صبر از مهم‌ترین درس‌هایی‌ هستند که امام حسین (ع) به ما آموخت. درباره هر کدام از این موارد تا ساعت‌ها می‌توان صحبت کرد، اما سرکار خانم دکتر پوراحمدی، سخنرانی مراسم محرم در پایگاه تابستانی را به جنبه دیگری از سیره امام حسین (ع) اختصاص دادند. جنبه‌ای به‌نام خودمراقبتی معنوی که حداقل این روزها کمتر به آن پرداخته می‌شود.

درباره خودمراقبتی یا مراقبت از خود زیاد شنیده‌ایم، اما معمولا آن را به بعد جسمانی و روان‌شناختی وجودمان محدود کرده‌ایم. امروزه وقتی از خودمراقبتی صحبت می‌کنیم، معمولا منظورمان مراقبت از سلامت جسمانی یا روان‌شناختی‌‌ست. جای معنا و معنویت در این میانه خالی‌ست. براساس پژوهش‌ها، در دوران معاصر نگرش پوچ و بی‌معنا به زندگی در حال افزایش است.

امروزه صحبت از ارزش‌های والا و مراقبت از جنبه معنوی وجود انسانی، مسخره به نظر می‌رسد؛ غافل از اینکه ما انسان‌ها بدون هدف، معنا و ارزش‌های معنوی حتی یک‌لحظه هم بار سنگین زندگی را تحمل نمی‌کنیم. همه ما در اعماق وجودمان معنایی از زندگی ساخته‌ایم. معنایی که والاتر از ماست، به زندگی‌مان جهت می‌دهد و ما را به حرکت و تلاش وا می‌دارد.

بدون اغراق، بزرگ‌ترین درس امام حسین (ع) به ما انسان‌ها، درس پای‌بندی و مراقبت از ارزش‌های معنوی‌مان است. بدون پای‌بندی و رسیدگی به ارزش‌های معنوی، زندگی‌مان پوچ، بی‌معنا و تلخ‌تر از زهر می‌شود. پس همه ما در کنار مراقبت از سلامت جسم و روان‌مان، باید مراقب ارزش‌های معنوی‌مان هم باشیم.

صمیمانه از خانم دکتر پوراحمدی برای سخنان پرمغزشان در مراسم محرم در پایگاه تابستانی درباره خودمراقبتی معنوی در سیره امام حسین (ع) تشکر می‌کنیم. بیایید از همین‌حالا و شروع کنیم و کمی بیشتر مراقب معنویت و ارزش‌های معنوی‌مان باشیم.